perjantai 26. syyskuuta 2014

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

Syksy...
on ihanaa aikaa herkutella ja kokeilla uusia reseptejä. Minulle iski yksi päivä hirveä himo kunnon Amerikkalaisiin chocolate chips kekseihin. Sellaisiin joiden kuori on ihanan rapea, mutta sisus hieman sitkeä mutta ihanan suklainen. Niinpä päätin tehdä näitä keksejä.

alkuperäinen resepti täältä
n. 20-30 kpl:
170g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g)  karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota)

1. Ota voi ja kananmuna ajoissa lämpiämään huoneenlämpöön.  Rouhi suklaa veitsellä karkeasti. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun. 

2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella.

3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa hiljalleen taikinaksi.

4. Lisää kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi ennen paistoa.

5.  Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä taikinapalloja.

6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten pois pelliltä jäähtymään. Nauti :)

2 kommenttia:

  1. That looks really yummy! I still haven't tried to bake chocolate chip cookies, I guess it's so easy for me to just buy them in the US instead :)

    VastaaPoista